BUSSIDATA.FI (päivitetty 13.7.2012)

Yleistä

Bussidata.fi -sivusto on ei-kaupallinen linja-autoharrastajien talkootyönä ylläpitämä luotettava sivusto, joka on perustettu heinäkuussa 2008. Aluksi sen ylläpidosta vastasivat yksittäiset harrastajat, mutta heinäkuussa 2010 perustettiin sivustoa ylläpitämään uusi yhdistys nimeltä Suomen Linja-autoharrastajat ry.

Sivuston tarkoituksena on tarjota mahdollisimman kattavat perustiedot Suomessa linja-autoliikenteessä käytössä olleista ja olevista busseista. Sivustolla julkaistaan linja-autoyritysten kalustoluetteloita ja linja-autojen kuvia sekä linkkejä muiden harrastajien vastaaviin sivustoihin ja tietoihin.  Sivuston ylläpitoon saa yhteyden sähköpostiosoitteella bussidata.fi ( at ) gmail.com.

Kuvat

Bussien yksilökohtaisia kuvia pyritään julkaisemaan mahdollisimman paljon. Kuvat on jaoteltu yrityskohtaisiin kansioihin. Kansioluetteloihin päivittyvät automaattisesti TÄHDELLÄ merkityiksi ne kansiot, joihin kuvia on lisätty edellisten kymmenen päivän aikana.

Puuttuvia tai parempia kuvia kuvia autoista voi lähettää lisää, katso ohje kuvien toimittamista varten.

Linja-autojen korimallikohtaiseen kuvastoon pyritään keräämään mahdollisimman kattava otanta Suomessa käytössä olleista suomalaisista ja ulkomaisista korimalleista.

Kalustoluettelot


Sivustolla julkaistavat kalustotiedot on kerätty lukemattomista eri lähteistä ja tiedot perustuvat harrastajien omiin tutkimuksiin, muistiinpanoihin ja havaintoihin. Tiedot pyritään pitämään mahdollisimman paikkansa pitävinä. Niissä on kuitenkin paljon puutteita ja virheitä, joita kaikki harrastajat voivat täydentää. Myös uusia, puuttuvien yritysten listoja voivat halukkaat toimittaa, ja ne tulee olla tehtynä Bussidatan formaatilla.

Listojen täydentäminen käy siten, että täydentäjä ensin imuroi listan netistä itselleen. Sen jälkeen listaa täydennetään Excel-ohjelmassa. Täydennykset tulee tehdä eri värisellä tekstillä. Täydennettyään listan avustaja lähettää sen htm- tai xls-muodossa sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen bussidata.fi ( at ) gmail.com.

Sivustolla olevien kalustolistojen kopiointi yksityiskäyttöön on sallittua, mutta niiden julkaisu muualla on kielletty ilman lupaa. Sen sijaan linkkejä muilta sivustoilta bussidata-kalustosivuille saa tehdä vapaasti.