Bussidatan kalustoluettelot (päivitetty 3.5.2018)

Bussidatan kalustoluettelot uudistetaan. Nykyiset htm-muotoiset tiedostot vaihtuvat taulukkotiedostoiksi, jotka säilytetään Google-drivessa "pilvitiedostoina". Näin niiden muokkaaminen on helppoa ja voidaan tehdä reaaliajassa. Siirtymäkauden aikana htm-tiedostoja ei enää päivitetä, mutta ne ovat luettavissa entiseen tapaan. Kaikki uudet luettelot sekä entisten täydennykset tehdään jatkossa vain drive-tiedostoihin.

Myös kuvalinkkien tekeminen drivessa oleviin luetteloihin on helppoa. Kuvaston kuvia tullaan linkittämään kalustoluetteloihin vähän kerrassaan. Tämä helpottaa jatkossa kartoitettaessa puuttuvia kuvia.

Nykyinen kalustoluetteloiden hakutoiminto ei toimi drivessa. Jos haluat hakea driven luetteloista esim. rekisteritunnuksen perusteella autoja, on sinulla oltava Google-tili ja sinun tulee olla kirjatuneena tilillesi. Jos olet Gmailin käyttäjä, riittää kun olet kirjautuneena Gmailiin. Tällöin Drivessa pitäisi olla näkyvissä "Hae Drivesta" kenttä, johon rekisteritunnuksen voi syöttää. Voi kuitenkin mennä aikaa, ennenkuin kaikki driven luettelot aktivoituvat hakukohteiksi.

Mikäli sinulla on halua päästä päivittämään driven luetteloita, on sen mahdollista antamalla muokkausoikeus haluamaasi yksittäiseen luetteloon. Yleisiä muokkausoikeuksia ei toistaiseksi anneta. Muokkausoikeuksia voi tiedostella sähköpostilla:
bussidata.fi (at) gmail.com